Een prachtig hartig/zoet bataat recept uit een
roman van Frans/USA schrijver Julien Green en geïnspireerd op de streek
Louisiana
Onderstaand recept is heerlijk maar de volgende dag het restant van bataten en appel toch ook eens in wat boter gesmoord, beetje kippenbouillon en witte wijn erbij en gepureerd. Lekkerder dus. Bataten kunnen nogal 'melig' smaken en is dit in een puree een stuk minder.
Kook de zoete bataten in plakken gesneden gaar in ruim kokend gezouten water (gemiddeld 5 a 10 minuten). Bak wat dikkere schijven appel in een beetje boter en kaneel tot goudbruin en leg deze om en om met de gekookte bataat in een ovenschaal. Voeg een beetje nootmuskaat toe en esdoorn siroop. (stroop kan ook) Verwarm in de oven op 180 graden. Lekker met kip of ander wit vlees.
Een ideaal recept voor kinderen die geen groenten of fruit willen eten.
Reacties
Een reactie posten