Kwartel en Pedro
Maandagavond kwarteltje met vijgen en Pedro Ximenez
Kwartel gekruid (ook binnenin) met peper/zout en een beetje 5-spice snel bruin braden, afblussen met Pedro (of Port, Madera) en in voorverwarmde oven van 160 C ongeveer 20 minuten. Laatste 10 minuten vijgen toevoegen. Bij voorkeur met vleestemperatuurmeter rond de 70 C. Lekker met gesmoorde witlof in de jus van de kwartel zonder de koolhydraten te missen.
Een paar andere kruiden in huis?
Vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel (eigenlijk kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami. (wikipedia)
Bijna ieder seizoensfruit is lekker bij kwartel. Klassiek met druiven of peer of ingelegde citroen. Pas de kruiden aan naar herkomst vrucht. Bij druiven bijvoorbeeld wat verse tijm en witte wijn; bij peer wat warmere kruiden als salie. Bij ingelegde citroen ras al hanout of kaneel, steranijs en kruidnagel.
Kwartel gekruid (ook binnenin) met peper/zout en een beetje 5-spice snel bruin braden, afblussen met Pedro (of Port, Madera) en in voorverwarmde oven van 160 C ongeveer 20 minuten. Laatste 10 minuten vijgen toevoegen. Bij voorkeur met vleestemperatuurmeter rond de 70 C. Lekker met gesmoorde witlof in de jus van de kwartel zonder de koolhydraten te missen.
Een paar andere kruiden in huis?
Vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel (eigenlijk kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami. (wikipedia)
Bijna ieder seizoensfruit is lekker bij kwartel. Klassiek met druiven of peer of ingelegde citroen. Pas de kruiden aan naar herkomst vrucht. Bij druiven bijvoorbeeld wat verse tijm en witte wijn; bij peer wat warmere kruiden als salie. Bij ingelegde citroen ras al hanout of kaneel, steranijs en kruidnagel.
Reacties
Een reactie posten