Dadar Djawa
Wie
het veelal geprezen ‘Groot Indonesisch Kookboek’ van Bep Vuyk, (1e
uitgave 1973) naast het ‘Authentieke Indische Kookboek’ van ‘Het Indisch
Huis’ (2005) van Lonny Gerungan legt, ziet duidelijk het verschil
tussen gebruik van gedroogde (Vuyk) en verse kruiden (Gerungan).Nu de
gangbare ingrediënten uit deze keuken makkelijker verkrijgbaar zijn
alsmede de verlaagde drempelvrees naar de toko leest dit laatste boek
meer als een moderne versie van deze boeiende keuken. Een mooi stukje
Nederlandse culinaire historie om trots op te zijn. Ook door kooktijden
te verkorten en groenten hun bite te laten behouden past het in deze
tijd en is inspiratie uit beide boeken zowel geschikt voor uitgebreide
rijsttafels als een snelle smaakvolle hap.
Javaanse omelet
3 middelgrote eieren
Sambal naar wens
2 eetlepels ragfijn gesneden lente uitjes (of prei)
Eventueel 1/2 eetlepel fijn geschaafde santen (kokosblok) of een beetje geraspte kokos
zout
plantaardige olie voor het bakken
Kluts de eieren los en roer er de sambal, groenten en santen door. Bak er een dunne omelet van en snijd in reepjes voor over de nasi of serveer als maaltijd met een snelle atjar tjampoer van komkommer en rode ui. Snelle Atjar Tjampoer
Javaanse omelet
3 middelgrote eieren
Sambal naar wens
2 eetlepels ragfijn gesneden lente uitjes (of prei)
Eventueel 1/2 eetlepel fijn geschaafde santen (kokosblok) of een beetje geraspte kokos
zout
plantaardige olie voor het bakken
Kluts de eieren los en roer er de sambal, groenten en santen door. Bak er een dunne omelet van en snijd in reepjes voor over de nasi of serveer als maaltijd met een snelle atjar tjampoer van komkommer en rode ui. Snelle Atjar Tjampoer
Reacties
Een reactie posten