Beurre de Sardines


De la Baleine à la sardine et du poisson rouge à l'anchois

dans le fond de l'eau chacun dîne d'un plus petit que soi

Francis Blanche


 
Borrelhapje ‘Beurre de Sardines’  

4 personen:

2 blikjes sardines, bij voorkeur filets
4 hardgekookte eieren
Sap van een halve citroen
2 eetlepels mayonaise
Peper en zout

Prak de sardientjes met het eigeel van de hardgekookte eieren en meng dit met  mayonaise, citroensap, peper en eventueel zout tot smeuïg. Proef en voeg  mayonaise en citroensap toe naar smaak. Serveer ouderwets in een half ei, met Melba toast of crostini. Voor de crostini: smeer bruin of wit boerenbrood in met wat olijfolie en een knoflookteen en bak dit in de grillpan of zet even onder grill. Ook simpelweg lekker op een boterham!  

Reacties

Populaire posts