Fricassée de Chanterelles
Cadeautje van de Noordermarkt voor een
Fricassée de Chanterelles, een prachtige vleesvervanger!
Maak de cantharellen of andere paddenstoelen
bij voorkeur voorzichtig schoon met een borsteltje, keukenpapier of klein mesje. Bij het wassen nemen ze
namelijk veel vocht op wat vrijkomt bij het bakken.
Snijd (verse) knoflook naar wens van smaak en eventueel een
sjalotje of wat salie fijn en bak de niet al te klein gesneden cantharellen in
een beetje boter en olijfolie. Niet te lang, tot medium bruin, ze slinken
nogal. Blus af met een borrelglaasje witte wijn en indien gewenst wat room. Proef en smaak bij met peper en zout.
Voeg op het laatste moment fijngehakte peterselie toe.
Serveer met een zelfgemaakte puree van Doré
aardappelen of kluts een paar eieren en maak er een omelet van. Met krop- of
veldsla en mosterdvinaigrette.
Reacties
Een reactie posten