Porcini, radicchio rosso, een kalfsoester en salie...Verfijnde Italiaanse smaken zo net voor de kerst. En zonder kalfsoester een fantastisch vegetarisch gerecht, lekker met flespompoen crème.
 




Snijd de porcini in plakken en bak met wat knoflook en salie om en om goudbruin met olijfolie. Peper en zout later bij. Smoor de radicchio bladeren in een flinke eetlepel gembernat en tikje olie. Dit is een nogal bittere groente voor liefhebbers, zoet eventueel bij.
Bak de kalfsoesters met een beetje boter en olijfolie, enkele blaadjes salie en voeg er een glaasje oude sherry (Pedro Ximenez dulce Sacromonte) of eventueel witte wijn bij als ze bijna klaar zijn. Zet het vlees even warm weg om te rusten, maak de saus af met een beetje boter en voeg de porcini toe.


Kalfsvlees mag licht rosé zijn. Bak gauw bruin en zet het vuur lager, voeg de alcohol toe, laat 2 minuten garen. Snijd het vlees doormidden, zet weg onder alu folie of bak indien gewenst nog 1 minuut door. Serveer het vlees in plakjes. 

Bak bij meer personen nooit teveel tegelijk in de pan dan geleidt de hitte niet goed. Zet de oven op 100 graden max en gebruik deze als warmhouder.

Reacties

Populaire posts