Rijst tips

Kies bij voorkeur de rijst van het land wat je kookt. Onderstaand een paar smaaktips en makkelijk rijst koken in de magnetron

 








Bij een Aziatisch gerecht kun je naar gelang smaak kiezen voor enkele of meerdere smaakmakers:
Half water, half kokosmelk
Kardemom peulen (ongeveer 5 gekneusde peulen per 150 gram rijst)
Gekneusde sereh stengel 
Kaneelstokje
Limoensap en rasp (Thais)
Rozijnen (Indiaas)
Een zakje jasmijnthee


Eigenlijk alle kruiden die bij het gerecht passen 

Voor een gele kleur; saffraan of kurkuma naar gelang herkomst recept

Bij vis is dit een favoriete rijst van restaurant le Procope in Parijs:

Citroensap (halve citroen bij 150 gram rijst of meer naar smaak)
Citroenrasp
Of kook een onbespoten citroen in tweeën gesneden mee

Naar keuze:
lichte heldere bouillon - half water
Verse kruiden 


Rijst voor roerbakken, nasi e.d. eerst helemaal af laten koelen dan kleeft deze minder

Rijst in de magnetron is zo makkelijk en lukt altijd. (behalve Risotto)
Neem een hoge schaal met deksel of dek af met magnetron folie. Doe de gewenste hoeveelheid rijst in de schaal, zet je vinger in de rijst en voeg het gewenste vocht toe tot aan een vingerkootje boven de rijst.
De kooktijd verschilt, check de verpakking. (gemiddeld 12 a 15 minuten op 700 watt) Maak de rijst altijd los met een vork en laat nog even nagaren.

Reacties

Populaire posts