Hutspot met verfijnde twist, Carottes Vichy

De Parisienne kwam in 1959 naar Nederland. Maak je ook een keer hutspot? vroeg de kersverse echtgenoot. 




Mooie kruimige aardappelen koken. Voor een zoetere hutspot waspeen ipv winterwortel fijnsnijden en smoren zoals recept hieronder.

Fijngesneden ui met wat spekjes of pancetta bakken en afblussen met een borrelglaasje witte wijn. De gesneden wortelen bijvoegen en langzaam laten garen.

De gekookte aardappels stampen met wat boter, warme melk of zelfs wat room. De Parisienne doet altijd een knoflookteen bij het kookwater voor de aardappels.

Wortel, ui en spek mengsel er door heen mengen en doorwarmen. Afmaken met favoriete specerijen als witte peper, nootmuskaat en eventueel een heel klein beetje kaneel.

Voor een makkelijke maaltijd een mooie ambachtelijke rookworst er bij, klapstuk of volgens de Parisienne een Boeuf Bourguignon. 


Carottes Vichy
Herkomst uit bronwater stad Vichy. Schrap mooie bosbeen. Laat kleine exemplaren heel met wat van het groen of snijd ze in de lengte. Breng bruiswater als spa rood met 2 flinke flinke eetlepels suiker aan de kook en voeg de wortelen toe. Laat zachtjes koken tot ze de gewenste bite hebben en voeg na uitlekken een klont boter, wat zout en fijngehakte peterselie toe.

Reacties

Populaire posts