Neerlands trots met Franse finesse en marine tip - Erwtensoep
Mijn boodschappen doe ik als ik tijd heb zo
gevarieerd mogelijk. Lopend of op de fiets, mijn sportschool. De krenten uit de
pap als passie.
Meestal Marqt en de zelfstandigen.En soms bezorgservice Albert. Als het slecht
weer is of als die dag als ZZP’er net niet zo lekker loopt. Ideaal voor de saaie en
grote dingen. En komt er plotseling op dat scherm iets langs dat bij het
seizoen past en waar je even niet aan dacht.
Er is namelijk culinair soms bijna teveel om over na te denken.
Het erwtensoep pakket.
Benodigdheden voor 4 personen:
erwtensoeppakket AH
stukje pancetta van Brandt & Levie
twee aardige schouderkarbonades
rookworst naar keuze
sambal
ketjap
Snijd de groenten uit het pakket zo grof als
gewenst. Peper en zout op de karbonades en eventueel een likje mosterd en met
een theelepel zonnebloemolie even snel aanbakken en opzij zetten. Direct in
dezelfde pan een paar blokjes pancetta en de groenten kort aanbakken en laten staan. Zet een soeppan met anderhalve liter water op, laurierblad, een blokje runderbouillon en een
kwart van de groenten.
Spliterwten eventueel uurtje weken en toevoegen
bij de bouillon en langzaam een uur laten garen tot zacht. Hoe sneller je de
groenten bijvoegt bepaald de bite. Snijd de karbonades in blokjes en voeg op
het laatst toe met zwarte peper en volgens de marine man wat sambal en
ketjap…..
Met nostalgische Unox rookworst, van de HEMA
of gewoon van de goede slager.
Reacties
Een reactie posten