Wilde eend met 5-spice, Port en sinaasappel
Met sinaasappel gevulde wilde eend gemarineerd
in Port, een beetje sinaasappelmarmelade en rode bessengelei, 5-spice
mengsel uit kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel
en kruidnagel. Aangebakken tot mooi bruin in de koekenpan, afgeblust met
de marinade en in de oven op 160 graden tot kerntemperatuur 72 graden.
Ongeveer 1 uur.
Lekker met vooraf geblancheerde pastinaak mee laten garen bij de eend.
Wilde eend kan wat droog zijn maar is zeer smaakvol. Doe eventueel wat extra boter in de eend of gaar langer op een lagere temperatuur (120 graden)
Lekker met vooraf geblancheerde pastinaak mee laten garen bij de eend.
Wilde eend kan wat droog zijn maar is zeer smaakvol. Doe eventueel wat extra boter in de eend of gaar langer op een lagere temperatuur (120 graden)
Reacties
Een reactie posten