Hoe heter hoe minder
Tijd voor chili con carne met gekleurde paprika's en avocado salade met veel limoen en verse jalapeño pepertjes,gevonden bij AH Schiphol.
Tips:
Hoe heter je hem maakt hoe minder je er van eet!
Langzaam gegaard voor de winter, snel en fris in de zomer
Bak het vlees snel bruin in neutrale olie als mais of zonnebloem, met fijngesneden knoflook, gemalen komijn, één of meerdere gedroogde pepertjes of chilipoeder en een kaneelstokje of wat losse kaneel.
Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Proef en kruid bij naar smaak. Smoor in dezelfde pan de rest van de ui, wortel, bleekselderij en paprika tot zacht. Voeg het vlees toe en een blik neutrale tomatenblokjes en Worcester sauce. Stoof tot smakelijk. Warm de chili bonen en/of kleine zwarte bonen op het laatst mee.
Suiker zit in alle condimenten, bij vers koken kan een beetje palmsuiker (lost makkelijk op) of poedersuiker.
Meer smaakmakers zijn wat spek of pancetta, eventueel wat verse bouillon of blokje.
Reacties
Een reactie posten