Thaise mosselen, lekker lang tafelen

Huis schilderen, servieskast leeg; met als vondst een beroepsmatig cadeautje uit ziltig Zeeland.

Verleidelijk zijn de mosselen met cider, room en venkel, maar het wordt Thais. 






Kokosmelk met verse Thaise ingrediënten laten trekken. Groenten naar wens als prei, paksoi, koriander fijnsnijden.

Het vocht snel opkoken met de groenten, en grondig ijskoud gewassen mosselen erbij, met deksel, tot ze open zijn. 

Tussendoor voorzichtig schudden of omroeren. 5 a 10 minuten. 

De saus mag bij het proeven pittiger dan gewenst. Voeg eventueel wat extra kokosmelk, water of bouillon toe of extra pepertjes.

Meer werk dan menig recept doet geloven, maar wel lekker lang tafelen.



Voor in de kokosmelk:
Vers pepertje
Verse gember
Citroengras (gepeld en ingesneden)
Limoensap
Limoenbladeren van de toko uit de diepvries of limoenrasp
Vissaus of een beetje trassi
Sjalotten, paarse ui

Palmsuiker of bruine basterdsuiker 

Lekker met basmatirijst (rijsttips) en een ananaschutney. Sausje van Kikkoman met wat rijstazijn, palmsuiker en fijngesneden lenteuitjes.

Reacties

Populaire posts