Neerlands trots met Franse finesse en marine tip - Erwtensoep



Mijn boodschappen doe ik als ik tijd heb zo gevarieerd mogelijk. Lopend of op de fiets, mijn sportschool. De krenten uit de pap als passie. 



Meestal Marqt en de zelfstandigen.En soms bezorgservice Albert. Als het slecht weer is of als die dag als ZZP’er net niet zo lekker loopt. Ideaal voor de saaie en grote dingen. En komt er plotseling op dat scherm iets langs dat bij het seizoen past en waar je even niet aan dacht. 
Er is namelijk culinair soms bijna teveel om over na te denken. 


Het erwtensoep pakket.



Benodigdheden voor 4 personen:

erwtensoeppakket AH

stukje pancetta van Brandt & Levie

twee aardige schouderkarbonades

rookworst naar keuze

sambal

ketjap



Snijd de groenten uit het pakket zo grof als gewenst. Peper en zout op de karbonades en eventueel een likje mosterd en met een theelepel zonnebloemolie even snel aanbakken en opzij zetten. Direct in dezelfde pan een paar blokjes pancetta en de groenten kort aanbakken en laten staan. Zet een soeppan met anderhalve liter water op, laurierblad, een blokje runderbouillon en een kwart van de groenten. 



Spliterwten eventueel uurtje weken en toevoegen bij de bouillon en langzaam een uur laten garen tot zacht. Hoe sneller je de groenten bijvoegt bepaald de bite. Snijd de karbonades in blokjes en voeg op het laatst toe met zwarte peper en volgens de marine man wat sambal en ketjap…..



Met nostalgische Unox rookworst, van de HEMA of gewoon van de goede slager.


Reacties

Populaire posts