Happy Sweet & Sour

Rasp of snij wat verse gember fijn, bak deze kort op met een snufje vijfkruidenpoeder en voeg een blikje tomatenpuree, een flinke eetlepel (palm)suiker of andere zoethouder, een borrelglaasje natuurazijn of als alternatief een beetje droge sherry toe. Droog of vers pepertje erbij kan ook.

Laat dit langzaam sudderen en proef. Voeg eventueel wat van de ingredienten bij naar smaak.

Bak wat in stukken gesneden kippendijen of ander wit vlees snel bruin, voeg fijngesneden verse ananas, halve uienringen en favoriete kleur(en) paprika toe en smoor tot zacht. Lekker met witte rijst.

Voor 2 personen.



Tips:
Kippendijen hebben meer smaak dan filet. Gebruik vriendelijk vlees zoals van Kemper bij #Marqt. Bak de dijenstukjes snel bruin in een beetje neutrale olie en voeg aan de saus toe. Hoe minder vlees in de pan hoe sneller bruin. Voeg de ui, ananas en paprika in dezelfde pan toe. Kip en saus erbij en smoren tot zacht. 

Reacties

Populaire posts