Ready for Rodekool

Klein klontje boter in de pan, ui en appels even smoren. Sint Nicolaas kruiden als kaneel, kruidnagel, kardemom of 5-spice naar smaak en wat rode wijn of sap, peper en zout. Kruidkoek kan ook, bijvoorbeeld met gember. Langzaam, heel langzaam garen, een uur of 2.  En de volgende dag of later uit de diepvries nog lekkerder.











Tips
Gebruik een halve rode kool voor 4 personen
Bak eerst de uien en appels een beetje bruin met kaneel, kruidnagel en evt wat spek
In plaats van wijn is bosbessen- of appelsap ook lekker
De vooraf geboende geraspte sinaasappels kunnen er uitgeknepen gewoon bij
Wat runder- of een sterke groentebouillon geeft meer smaak

Lekker met stoofvlees zoals deze wat bewerkelijke maar overheerlijke hazenpeper.  

Rodekool uit de diepvries of een potje smaakt meestal best intens en heel lekker. Helaas is dit meestal door het toevoegen van sterke smaakstoffen en veel zout. Met een beetje bouillon, een paar spekblokjes en zoveel mogelijk specerijen maak je er zelf een gezondere maaltijd van. Met 1 hele rode kool heb je zeker genoeg voor 4x4!






Reacties

Populaire posts