Hollandse Rijsttafel

De huisgemaakte piccalilly is bijna op dus tijd voor Hollandse of Zeeuwse Rijsttafel. Lekker na het schaatsen of sneeuwpret. Laat de winter maar heel even komen.

Benodigdheden:
Kapucijners of bruine bonen
(Zoete) uien
Witte rijst
Pancetta of spek
Speklapjes
Piccalilly en/of assortiment zuur als Amsterdamse uien, zilveruitjes, augurken
Appelmoes of compote

 



Zoete ketjap
Sambal
Mosterd 
Gebakken uitjes

Bak wat blokjes pancetta of spek tot knapperig. Snijd ongeveer een halve grote ui per persoon in ringen. Zoete ui is zachter van smaak en iets lichter verteerbaar. Bak deze zachtjes bij het spek tot lichtbruin. Hoog vuur maakt uien soms bitter. Voeg deze eventueel toe bij de warmende kapucijners of serveer apart. 
Kook de rijst en bak de speklapjes ingesmeerd met mosterd of sambal. Voeg  een scheut zoete ketjap toe als de speklapjes bijna naar wens zijn. 

Serveer met de rest. 

Naast speklapjes is ieder traditioneel Hollands vlees hier heerlijk bij zoals rookworst, karbonades, stoofvlees of kaantjes.



 

Reacties

Populaire posts