Pissaladière



De nederige Pissaladiere uit het Zuidelijke Frankrijk, met weinig ingredienten een succesnummer voor feestjes, picknick of als lunch met een salade.
 
Met eigen pizza/brood deeg of lekker makkelijk met bijv. Danone rol zonder de tomatensaus.





Voor 2 plaatpizza's:
2 rollen pizzadeeg
8 a 10 grote zoete uien in halve ringen
1 potje ansjovis op olijfolie, uitgelekt en even geweekt in melk
Zwarte smaakvolle olijven zoals Taggia
Verse tijm

Snijd de uien in halve ringen en laat deze zo lang mogelijk op zacht vuur in een tikje olijfolie en verse tijm smoren tot zacht en zoet. Hoe langer gesmoord hoe zoeter en smaakvoller. Wat sneller smoren, voeg dan een lepeltje (riet)suiker toe.
Spreid het deeg uit op bakpapier op een bakplaat. Verdeel hier het uienmengsel op uit, versier met ansjovis, olijven en verse tijm en zet in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het deeg krokant is. Grill of pizza-oven ook goed.
Teveel ui? Maak van restjes groenten en met salami of tonijn een pizza op een gedeelte van het deeg.


De naam komt van "peis-saladiera", afgeleid van "peis-sala" oftewel "poisson salé"; zoute vis.

Reacties

Populaire posts