Méli-mélo van tomaat, aardbei en buffelmozarella

Het is nog net geen aardbeientijd en dus wachten op de eerste 'Lambada's' of in Parijs op de onovertroffen 'Gariguettes'. Aanschaf van een doosje rue de Buci te Saint-Germain-des-Prés
en een fles Champagne of mooie witte en hop! naar Parc du Luxembourg. 4e generatie traditie. Maar is de verleiding niet te weerstaan kunnen de eerste aardbeien heel goed in deze onverwacht lekkere variatie op de insalata Caprese. 


Méli-mélo, oftewel een mengelmoes van een klassieker. En in plaats van basilicum verse dragon. Geserveerd in een glaasje.

Voor 6 personen

250 gram smaakvolle tomaten
1 bakje aardbeien
2 bollen bij voorkeur buffelmozarella
fleur de sel (of grof zeezout)
witte peper grof gemalen
1e kwaliteit olijfolie
balsamico azijn
verse dragon

Hoeft niet, wel lekkerder. Snijd een kruis in de tomaten, plons deze 1 minuut in kokend water en dan ijskoud water en ontvel en ontpit ze. Snijd in blokjes en meng met een beetje fijngesneden dragon, gemalen witte peper, zout en een paar druppels olijfolie.  Snijd de gewassen aardbeien even groot en besprenkel ze met een theelepel balsamico azijn en een tikje poedersuiker. Meng de tomaten en aardbeien, doe ze in een glas en leg hierboven blokjes mozarella en een takje dragon. Serveer met een scheutje olijfolie en geroosterd boerenbrood en een strakke koude witte.


Foto: Albert Gruys - rond 1959 Parc du Luxembourg




Reacties

Populaire posts