Comfort food uit Oman

Deze biryani is een perfecte kopie geworden van een culinair hoogtepunt van 2014, een officiële lunch in de officiersmess van de marine van Oman.   

Trek een lichte kippenbouillon met kaneelstokje, steranijs, geplette kardemom-peulen, snuf kurkuma en wat verder in het kastje staat als (verse) gember, komijn, koriander en saffraan. Blijven proeven. Kook een geurige rijst als basmati in de gezeefde bouillon.

Rode of zoete ui in kleine halve ringen licht smoren in een beetje ghee of boter tot zacht. Stukjes dadel en/of andere gedroogde vruchten als rozijnen, vijgen, abrikozen, en gebrande noten als amandelen en pistaches toevoegen. Hoe kleiner gesneden, hoe fijner de smaak. Mengen met de rijst. Met de rijpe granaatappels van het moment is dit recept compleet dankzij mijn tafelgenoot, een verbindingsofficier, opgegroeid op een granaatappelplantage.

Erbij een Mediterraan gebraden lamsrack en bleekselderij/bloedsinaasappel salade. Licht gebruind amandel- en pistacheschaafsel maakt het af. Verse koriander voor de liefhebber.

Reacties

Populaire posts