Een zoet bataat recept uit het diepe zuiden

Zoete bataat puree met appel en ahornsiroop

Snel voor 4:
Kook 8 middelgrote bataten, 1 kookappel en 1 (zoete) ui in een dik half uur in stukken gaar in 500 ml. water en/of kippenbouillon met beetje salie, kaneel, nootmuskaat, grof gemalen peper en wat zout. Blender en serveer met vriendelijk geteeld wit vlees en gebakken appels. Besprenkel met ahorn siroop.

Extra lekker tips:
Bak eerste de uien en appel in een beetje boter met een blaadje verse salie of meer goudbruin. Voeg dan de in stukken bataat toe. Bak even verder bruin en voeg 500 ml. kippenbouillon toe. Smoor zeker een half uur en blender. Voeg bij het verwarmen eventueel wat vocht toe. Proef en kruid bij.

Dit keer met een doorgebakken speklapje met ahornsiroop op het laatst bij het bakken toegevoegd. Of met zacht gegaarde kip of ander wit vlees.

Geïnspireerd door USA/Frans schrijver Julien Green 



Reacties

Populaire posts