Moules au Cidre

Een beetje Bretagne, Normandië in een grote pan



Check iedere mossel, verwijder eventuele baarden en spoel ze een paar keer goed door in ijskoud water. 

Smoor een fijngesneden venkelknol en 2 sjalotten of een zoete ui in een beetje boter in een grote braad- of mosselpan. Gebruik favoriete kruiden als tijm, laurier, bieslook of dragon voor dat beetje extra anijssmaak.

Voeg de mosselen in de pan met een halve liter 'Cidre Brut'. (ongeveer 2 kg in een grote pan, zorg dat de mosselen enige ruimte hebben, bereid ze anders in 2 keer)

Zet het vuur hoog tot de mosselen zich openen (5 a 10 minuten), roer ze een paar keer voorzichtig om. Proef er 1. Voeg dan een bekertje vloeibare room toe, een beetje fijngehakte peterselie, laat 2 minuten doorsudderen en serveer direct met grof witbrood, cider of een strakke witte.

Maak de volgende dag een mooie soep met het overgebleven cider/roommengsel. Met wat vooraf beetgaar gesmoorde groenten als venkel, prei, wortel en overgebleven mosselen of een ander lekker visje. Bind als de soep warm is eventueel met een flinke eetlepel maizena gemengd met lauw mosselvocht.  

Reken voor een hoofdmaaltijd een kilo per persoon 

Reacties

Populaire posts