Coeurs de Palmiers

Na professionele ontmoetingen met Chefs ga ik regelmatig privé nogmaals rustig de smaakpapillen testen. Zoals bij restaurant Bridges waar nieuwe Amsterdamse ster Joris Bijdendijk met zijn cocos bisque mijn twee tafelgenoten, uiterst stoere mannen, tot tranen wist te roeren.

Dus nu tijd om via Youtube zijn deelname aan Top Chef Frankrijk 2013 terug te kijken. Joris' eerste opdracht: Coeurs de Palmiers, palmharten. Het blik in mijn voorraadkast is bijna aan de datum en nu dus dankzij Joris weer op het menu. Nostalgisch blikvoer. De smaak is moeilijk te beschrijven, wat zoetig met een bittertje en heerlijk Frans klassiek met een zelfgemaakte cocktailsaus en garnalen of op het laatste moment verwerkt in een Jardiniere de Legumes.

Joris zijn Top Chef versie:
'Salade de coeurs de palmiers aigre-doux, St. Jacques poêlées, croustillant de Parmesan'
 

Palmharten
Bij het oogsten van hiervoor geschikte palmen wordt de bast verwijderd en blijven lagen witte vezels rond de kern over. Na het verwijderen van de vezels blijft de centrale kern oftewel het palmhart over. Frankrijk is  één van van de grootste importeurs en recepten op google.fr in overvloed te vinden. Grotere supermarkten hebben ze meestal in het assortiment.

Reacties

Populaire posts